Orehova rolada z jagodami in šparglji
SESTAVINE:
* 6 jajc
* 1 žlica pirine bele moke
* 6 žlic mletih orehov
* polovica pecilnega praška
* 1 vanili sladkor ali vanili ektrakt
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* kisla smetana
* šparglji
* jagode
* mleti orehi
* mleta kakavova zrna
OPIS POSTOPKA: Jajca spenimo s sladkorjem, nato pa narahlo vmešamo še orehe in moko s pecilnim. Na peki papirju pečemo rolado 15 minut na 190 stopinj. Še vročo sem zavijemo, hladno pa odvijemo in premažemo s kislo smetano, na katero smo posuli na majhne koščke narezane jagode in blanširane šparglje. Rolado sem na tanko premažemo z jagodno marmelado in jo previdno zavijemo v alu folijo, na katero sem posujemo mešanico mletih orehov in kakavovih zrn.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek
Komentarji (0)