Orehova torta s čokoladnim nadevom (brez sladkorja in moke)
Sladica brez sladkorja in moke, še posebej za vse, ki ste na nizkohidratni prehranski strategiji in si zaželite nekaj sladkega.
SESTAVINE:
Biskvit:
* 6 žlic zmletih orehov
* 6 jajc
* 4 žlice eritrola
* žlička ruma
Nadev (krema):
* 500ml sladke smetane (lahko delno grški jogurt Total 0)
* 200g temne čokolade
* po želji: merica proteinov (beljakovin) v prahu okus čokolada
OPIS POSTOPKA: Biskvit pripravimo, tako da beljake stepemo v trd sneg, rumenjake pa premešamo z rumom. Sneg vmešamo k rumenjakom in primešamo še orehe. Pečemo na 175 stopinjah, približno 15min. Nadev oz. kremo pripravimo, tako da temno čokolado (delež kakava naj bo vsaj 85 %) nalomimo v smetano in stopimo na pari. Čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi.
RECEPT PRIPRAVILA: ekipa ProFIT team & Fit kuhinja
Komentarji (0)