Orehove palačinke z jabolkom
SESTAVINE:
* 2 jajci
* 150 g pšenične moke
* 70 g mletih orehov
* 200 ml mleka
* 2 žlički kokosovega sladkorja
* vanilijev ekstrakt
* ščepec cimeta
* ščepec soli
* jabolko
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Jabolko prerežemo na polovico, izdolbemo košice in narežemo na tanke rezine. V večji skledi zmešamo jajci z mlekom, dodamo moko, mlete orehe ter kokosov sladkor, cimet in sol. Zmešamo v gladko zmes in dodamo še vanilijev ekstrakt po okusu. Ponev za palačinke namastimo s kapljico olivnega olja, počakamo minuto, da se olje segreje, nato pa na sredino ponve najprej položimo dve rezini jabolka in jih prelijemo z eno zajemalko zmesi. Ponev pokrijemo s pokrovko in palačinko obrnemo, ko zgornja stran ni več tekoča. Palačinko še 2-3 minute pečemo na drugi strani, nato pa jo odstavimo na krožnik in pričnemo z drugo. Palačike lahko postrežemo z medom, jabolčno sežano ali marmelado po izbiri.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Sternad
Komentarji (0)