40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Ovsena kaša s pečeno banano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovsena kaša s pečeno banano

Začnite dan z okusno ovseno kašo z dodatki. Ovsena kaša je lahko popoln in hitro pripravljen obrok za prebujanje brbončic.

SESTAVINE:
* 170-200 ml mleka (lahko tudi nadomestek mleka)
* 5 velikih žlic ovsenih kosmičev (cca. 60 g)
* 1 žlička vanili paste
* cimet po okusu

Pečena banana:
* žlička kokosovega masla
* banana

Posip:
* čokoladno lešnikov namaz
* arašidovo maslo
* praženi mandljevi lističi

OPIS POSTOPKA: V ponvi prepražimo mandljeve lističe, nato na malo kokosovega masla popečemo banano (jo prerežemo na polovico in počez ali pa na kolobarje). Pečemo, da rahlo porjavi. Odstavimo. Med tem časom v kozico nalijemo mleko in ga zavremo. Nato dodamo ovsene kosmiče. Če so kosmiči pregrobi jih predhodno zmeljemo. Kuhamo 5-10 minut, da se kosmiči zmehčajo in zgostijo. Pri tem ves čas mešamo. Odstavimo, dodamo vanilin pasto in cimet in tako pripravljeno kašo nadevamo v poljubno posodo. Kaša ne sme biti pregosta ali preredka, kar je odvisno tudi od vrste ovsenih kosmičev. Po potrebi jo razredčite z malo mleka ali počakajte, da se še malo zgosti (s tem ko se ohlaja, postaja vedno bolj gosta). Na vročo kašo damo pečeno banano, žličko čokoladno-lešnikovega namaza in žličko arašidovega masla. Na koncu posujemo še pražene mandljeve lističe. Takoj postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti