Ovsena kaša s pečeno banano
Začnite dan z okusno ovseno kašo z dodatki. Ovsena kaša je lahko popoln in hitro pripravljen obrok za prebujanje brbončic.
SESTAVINE:
* 170-200 ml mleka (lahko tudi nadomestek mleka)
* 5 velikih žlic ovsenih kosmičev (cca. 60 g)
* 1 žlička vanili paste
* cimet po okusu
Pečena banana:
* žlička kokosovega masla
* banana
Posip:
* čokoladno lešnikov namaz
* arašidovo maslo
* praženi mandljevi lističi
OPIS POSTOPKA: V ponvi prepražimo mandljeve lističe, nato na malo kokosovega masla popečemo banano (jo prerežemo na polovico in počez ali pa na kolobarje). Pečemo, da rahlo porjavi. Odstavimo. Med tem časom v kozico nalijemo mleko in ga zavremo. Nato dodamo ovsene kosmiče. Če so kosmiči pregrobi jih predhodno zmeljemo. Kuhamo 5-10 minut, da se kosmiči zmehčajo in zgostijo. Pri tem ves čas mešamo. Odstavimo, dodamo vanilin pasto in cimet in tako pripravljeno kašo nadevamo v poljubno posodo. Kaša ne sme biti pregosta ali preredka, kar je odvisno tudi od vrste ovsenih kosmičev. Po potrebi jo razredčite z malo mleka ali počakajte, da se še malo zgosti (s tem ko se ohlaja, postaja vedno bolj gosta). Na vročo kašo damo pečeno banano, žličko čokoladno-lešnikovega namaza in žličko arašidovega masla. Na koncu posujemo še pražene mandljeve lističe. Takoj postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik
Komentarji (0)