Ovsena kaša s popečenimi jabolki
SESTAVINE
* 120 ml rastlinskega napitka ali mleka
* tri jedilne žlice ovsenih kosmičev
* čajna žlička mletega cimeta
* jedilna žlica chia semen
* 1 jabolko
OPIS POSTOPKA: Jabolko najprej olupimo in razrežemo na koščke. V ponvi razpustimo olje in na njem popražimo jabolčne rezine. Pripravimo ovseno kašo. V kozico vlijemo mleko. Dodamo ovsene kosmiče, chia semena in cimet dobro premešamo in pristavimo na kuhalnik. Med občasnim mešanjem zavremo, nato pa znižamo temperaturo in med nenehnim mešanjem kuhamo še par minut (cca 4 minute). Ko dobimo gosto zmes, kozico odstavimo. Ovseno kašo preložimo v skodelico. Na njo naložimo popečena jabolka. Po želji dodamo sadje in arašidovo maslo.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nuša Ana Fajt
Komentarji (0)