Ovsena kaša z okusom jabolčne pite
SESTAVINE:
* ½ lončka ovsenih kosmičev Malinca
* 1 lonček (rastlinskega) mleka
* 1 žlička kokosovega olja Malinca
* 2 jabolki
* 1 žlička cejlonskega cimeta Malinca
* ¼ žličke himalajske soli Malinca
OPIS POSTOPKA:
1. Najprej na majhnem plinu raztopimo žličko kokosovega olja.
2. Dodamo na kockice narezana jabolka (na prvi pogled morda deluje, da je jabolk veliko, a se bodo ta med praženjem precej razpustila). Jabolkom dodamo pol žličke cimeta in četrt žličke soli. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo toliko časa, da se jabolka zmehčajo.
3. Zmehčanim jabolkom dodamo pol lončka ovsenih kosmičev, en lonček MIMY mandljevega mleka in dodatne pol žličke cimeta. Spet pokrijemo s pokrovko in na najmanjšem plinu kuhamo še kakšni 2 minutki.
4. Ko se kaša začne gostiti, odstavimo s plina in pustimo eno minuto, da se kosmiči dokončno zgostijo kar sami od sebe (ta korak je bistven za končno teksturo ovsene kaše).
ČAS PRIPRAVE: 5 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)