Ovsene proteinske ploščice
Spodnja plast:
* 150 g ovsenih kosmičev
* 60 g pirine / ajdove moke
* Nasekljani lešniki
* Kokosovo olje
* Agavin sirup
* Ščepec soli
Nadev:
* 50 g stopljene črne čokolade
* 350 g skyr jogurta
* Merica čokoladnih proteinov
* Sladilo po želji
OPIS POSTOPKA: V večjo posodo najprej dodamo vse suhe sestavine spodnje plasti ter premešamo. Postopoma dodajamo kokosovo olje in agavin sirup po občutku (sproti mešamo), da masa postane čvrsta.
Pekač obložimo s peki papirjem in maso stresemo na dno, z rokami ali kozarcem potlačimo plast, da nastane krepko dno.
Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad ognjem in jo primešamo jogurtu. Dodamo še proteine in sladilo. Masa mora biti krepka, ne preveč tekoča. Jogurt mora obdržati svojo strukturo.
Kremno plast nadevamo na trdno dno in po vrhu okrasimo po želji.
Pekač za 1 uro položimo v skrinjo, razrežemo in postrežemo. Kasneje sladico hranimo v hladilniku.
RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor
Komentarji (0)