Ovseni piškoti z brusnicami
SESTAVINE:
* 2 žlički indijskega namaza
* 1 jajčni beljak
* Nekaj gramov konjak glukomanan (moka za zgoščevanje)
* 60 g brusnic
* 40 g ovsenih kosmičev
OPIS POSTOPKA: Indijski namaz najprej prelijemo z približno 0,5 dl vroče vode, da se namaz stopi. V nastalo homogeno zmes dodamo beljak in nekaj gramov konjak glukomanana ter vse skupaj stepemo. Nato dodamo brusnice in ovsene kosmiče, sestavine med seboj pomešamo ter nato zmes pustimo stati nekaj minut, da se vse poveže med seboj. Iz zmesi oblikujemo poljubno velike piškotke. Jaz sem iz mase dobila 4 večje piškote, če jih želiš dobiti več količine samo povečaj. Svoje piškotke sem pekla slabih 10 minut v cvrtniku na vroč zrak (180 stopinj). Seveda jih lahko spečeš tudi v navadni pečici. Piškotki so rahli, puhasti – skratka preprosto okusni!
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Gaber
Komentarji (0)