Pad thai po moje
SESTAVINE:
* 300 g piščanca
* 200 g navadnega tofuja
* 1 zelena paprika
* 1 rdeča paprika
* 1 rumena paprika
* 1 čebula
* sol
* poper
* sezamovo olje za praženje
* 300 g azijskih rezancev (jajčni ali riževi rezanci)
* 60 g praženih arašidov
* limeta
Sestavine za omako:
* 3 žlici sojine omake
* 3 žlice ribje omake
* 1 žlička sladkorja
* 1 žlička česna v prahu sok
* 1/2 limete
Sestavine za marinado:
* 2 žlici sojine omake
* 1 žlička pekoče omake (sriracha)
* 1 žlička česna v prahu
OPIS POSTOPKA: Piščanca in tofu narežemo na majhne koščke, ki jih mariniramo v mešanici sojine omaki, srirache in česna v prahu. Pustimo, da se marinira vsaj 30 minut. Segrejemo vok ali ponev na katerega dodamo žlico sezamovega olja ter na njem prepražimo meso in tofu. Pražimo 5 minut oz. dokler meso ni pečeno nato pa odstavimo in meso stresemo iz voka ali ponve. V isti ponvi nato prepražimo še zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali na trakce. Ko se zelenjava zmehča, ji dodamo piščanca in tofu ter skupaj pražimo še nekaj minut. V ločeni posodi zmešamo skupaj ribjo omako, sojino omako, sok limete, sladkor, česen v prahu, sol in poper ter mešanico prelijemo v vok. Po navodilih proizvajalca skuhamo azijske rezance, ki jih ne odcedimo ampak s prijemalko prenesemo v vok. Dodamo tudi polovico nasekljanih arašidov in vse skupaj na hitro premešamo. Po potrebi dodamo začinimo. Serviramo na krožnik skupaj z nasekljanimi arašidi in kosom limete. Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Neja Gril
Komentarji (0)