Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Palačinka velikanka z jabolkami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Palačinka velikanka z jabolkami

SESTAVINE:

MASA:
* 3 velika jajca
* 400 ml (rastlinskega) mleka
* 1 žlička vanilije
* 4 žlice rahlo stopljenega masla ali kokosovega olja 
+
* 180 g (pirine) gladke moke 
* 1 žlička pecilnega praška
* 4 žlice (kokosovega) sladkorja 
* 1 žlička cimeta
* ½ žličke salt

KARAMELIZIRANE JABOLKE:
* 3 srednje velika jabolka
* 2 žlice masla ali kokosovega olja
* 3 žlice javorjevega sirupa ali cvetličnega medu
* ½ žličke cimeta
* pest pekan ali navadnih orehov
* mandljevo maslo

OPIS POSTOPKA:
1 / MASA: Za začetek v večji skledi združi vse mokre sestavine - jajca, mleko, vanilijo in stopljeno maslo ali kokosovo olje. Dodaj še mešanico vseh suhih sestavin - pirina gladka moka, pecilni prašek, kokosov sladkor, cimet in sol. Vse skupaj narahlo zmešaj v gladko maso (znebi se grudic, sicer pa z mešanjem ne pretiravaj).

2 / KARAMELIZIRANE JABOLKE: Jabolka olupi in nareži na rezine. Uporabi ponev primerno za peko v pečici in na njej segrej 2 žlici masla ali kokosovega olja. Dodaj še 3 žlice javorjevega sirupa, pol žličke cimeta in takoj za tem še jabolka ter pekan orehe. Kuhaj cca. 3 min, da se jabolka nekoliko zmehčajo in prijetno zadišijo. 

3 / PEKA: Čez jabolke in orehe prelij pripravljeno maso. Ponev postavi v vnaprej segreto pečico na 180 C in peci 20-25 min. Da se prepričaš, če je dovolj pečeno, lahko narediš test z zobotrebcem. 
Ko presodiš, da je bilo peke dovolj, vzameš ponev iz pečice in si pomagaš z vlažnim krožnikom, da jo prekucneš okoli. Vse skupaj preliješ le še z mandljevim maslom in razrežeš na poljubno velike kose.


RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

MASA: * 3 velika jajca * 400 ml (rastlinskega) mleka * 1 žlička vanilije * 4 žlice rahlo stopljenega masla ali kokosovega olja  + * 180 g (pirine) gladke moke  * 1 žlička pecilnega praška * 4 žlice (kokosovega) sladkorja  * 1 žlička cimeta * ½ žličke salt 1 / MASA: Za začetek v večji skledi združi vse mokre sestavine - jajca, mleko, vanilijo in stopljeno maslo ali kokosovo olje. Dodaj še mešanico vseh suhih sestavin - pirina gladka moka, pecilni prašek, kokosov sladkor, cimet in sol. Vse skupaj narahlo zmešaj v gladko maso (znebi se grudic, sicer pa z mešanjem ne pretiravaj). 2 / KARAMELIZIRANE JABOLKE: Jabolka olupi in nareži na rezine. Uporabi ponev primerno za peko v pečici in na njej segrej 2 žlici masla ali kokosovega olja. Dodaj še 3 žlice javorjevega sirupa, pol žličke cimeta in takoj za tem še jabolka ter pekan orehe. Kuhaj cca. 3 min, da se jabolka nekoliko zmehčajo in prijetno zadišijo.  3 / PEKA: Čez jabolke in orehe prelij pripravljeno maso. Ponev postavi v vnaprej segreto pečico na 180 C in peci 20-25 min. Da se prepričaš, če je dovolj pečeno, lahko narediš test z zobotrebcem.  Ko presodiš, da je bilo peke dovolj, vzameš ponev iz pečice in si pomagaš z vlažnim krožnikom, da jo prekucneš okoli. Vse skupaj preliješ le še z mandljevim maslom in razrežeš na poljubno velike kose.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti