Palačinke z arašidovim maslom
Palačinke so vedno dobra ideja, če pa so pripravljene še z okusnim naravnim arašidovim maslom, pa toliko boljša.
SESTAVINE:
* 1 skodelica pirine bele mehke moke
* 1/2 žlička sode bikarbone
* ¼ žličke soli
* 1/2 žličke cejlonskega cimeta
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 1 veliko jajce
* 1 ¼ skodelice poljubnega mleka
* 1/3 skodelice naravnega arašidovega masla
* 1 žlička stopljenega kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo moko, cimet, sodo, sol in sladkor, da se sestavine dobro povežejo.
V posebno posodo damo jajce, mleko, arašidovo maslo in kokosovo maslo in z ročnim mešalnikom ali blenderjem vse skupaj mešamo tako dolgo, da je tekočina brez grudic. Tekoče sestavine posebej mešamo zato, da se maslo res dobro raztopi in pomeša s tekočino.
Potem mešanico mokrih sestavin dodamo k suhim sestavinam in mešamo, da dobimo gladko maso, ki jo pustimo kakšnih 5 minut počivati.
Palačinke pečemo v ponvi na kokosovem olju. Na vsaki strani tako dolgo, da zarumenijo.
Postrežemo z arašidovim maslom in arašidi.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika
Komentarji (0)