Paradižnikova juha z maco
SESTAVINE:
* 600 g zrelih paradižnikov
* 1 rdeča paprika
* 2 stroka česna
* 1 čebula
* sušena bazilika + origano
* 1 jedilna žlica olivnega olja
* 1 čajna žlica eritritola
* 1 pločevinka pasiranega paradižnika
* 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
* ½ litra vode
* 2-3 žličke mace v prahu
* sol
* poper
* svež peteršilj
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejte na 200 stopinj (zgornja in spodnja toplota).
2. Razrežite paradižnik na četrtine, narežite papriko in čebulo, olupite česen in ga na drobno sesekljajte.
3. Sesekljano zelenjavo zmešajte skupaj s česnom, nekaj suhe bazilike, origana, eritritola in oljčnega olja v pekaču za narastek. Dajte v pečico za 30 minut.
4. Ko je zelenjava gotova, jo dajte skupaj s pasiranim paradižnikom in paradižnikovo mezgo v lonec in vse skupaj pretlačite. Nato dodajte pol litra vode in 15 minut kuhajte pri nizki vročini.
5. Na koncu juho začinite z maco v prahu, soljo in poprom.
Juho pred serviranjem potresite s svežim peteršiljem.
Če želite, lahko dodate nekaj veganske smetane ali na juho potresite pražena semena.
ČAS PRIPRAVE: 5 min
RECEPT PRIPRAVILA: Karolina
Komentarji (0)