Pečena jabolka s proseno kašo
Predstavljaj si vonj po cimetu in kontrast vročih jabolk z mrzlim jogurtom...
Ta kombinacija pečenih jabolk s proseno kašo in dodatkom jogurta, pričara harmonijo okusov in tekstur za najboljši začetek dneva, prileže pa se tudi kot posladek po kosilu.
SESTAVINE (za 1 osebo):
* 1 jabolko
* 70 g prosene kaše
* cimet, piment, muškatni orešček
* 1 lončke jogurta (jaz sem uporabila mandljevega, lahko tudi kokosov oz. grški)
* 2 žlički medu
OPIS POSTOPKA: Jabolku z nožem izrežemo pecelj, muho in izdolbemo pečke. Notranjost začinimo s cimetom, pimentom in muškatnim oreščkom, položimo na peki papir in pečemo 20 min na 180 stopinj.
Vmes v vreli, rahlo osoljeni vodi, skuhamo proseno kašo. Meni je všeč al dente, zato jo kuham 15 minut.
Pečeno jabolko zarežemo po polovici in še vroče, napolnimo s skuhano proseno kašo. Vrh bogato obložimo z mrzlim jogurtom in pokapamo z medom. Po želji dodatno okrasimo še s sezamovimi semeni, mletimi oreščki, rozinami... Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Martina Novak
Pozdravljeni!Obožujem jabolka in ta recept s proseno kašo,ki jo imam tudi rada, je popoln. Še danes ga bom preizkusila in hvala za to.