Pečena ovsena kaša z jabolki in mandlji
SESTAVINE:
* 2 žlici kokosovega olja, stopljenega
* 2 žlici mandljevega masla
* 60 ml javorjevega sirupa
* 1/2 žličke začimb za medenjake
* 1/4 žličke ingverja v prahu
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* 1 žlička pecilnega praška
* ščepec soli
* 2 žlici mletih lanenih semen
* 600 ml sojinega napitka
* 200 g ovsenih kosmičev
* 50 g mandljevih lističev
* 2 jabolki, narezani na manjše koščke
OPIS POSTOPKA: Pečico prižgi na 175 °C in premaži pekač s kančkom stopljenega kokosovega olja. V večjo posodo dodaj kokosovo olje, mandljevo maslo, javorjev sirup, začimbe za medenjake, ingver v prahu, vanilijo v prahu, pecilni prašek, ščepec soli, mleta lanena semena in vse skupaj dobro premešaj. Nato dodaj sojin napitek, ovsene kosmiče, mandljeve lističe, narezana jabolka in dobro premešaj. Maso za pečeno ovseno kašo prestavi v pekač in ga postavi v pečico za okoli 35 minut. Pečeno ovseno kašo postrezi še toplo ali pa hladno. V hladilniku bo zdržala do nekaj dni.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)