VIDEO: Pečena paprika z jajčko
Recept je primer tudi za LCHF/keto način prehranjevanja.
SESTAVINE za 2 osebi:
* 2 veliki papriki
* 200g mocarele
* šop svežega drobnjaka
* 4 jajca
* 4 rezine slanine
* 100g chedar sira
* 1 žlička himalajske soli
* 1 žlička popra
OPIS POSTOPKA: Papriko umijemo in prerežemo na polovičko. Očistimo semena, solimo in popramo. Papriko položimo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo na 180 stopinj 15 do 20 minut. V pečene enakomerno razporedimo mocarelo, dodamo drobnjak, sveže stro jajce, solimo, popramo, dodamo svežo slanino, nariban chedar sir in svež drobnjak. Pečemo v pečici na 180 stopinj 15 do 20 minut. Postrežemo lahko s svežim avokadom ali kakšno drugo prilogo. Za lažjo predstavo prilagamo vide recept.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)