NOVO! Ponev za palačinke v otvoritveni ponudbi

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Pečena prosena kaša z jabolki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pečena prosena kaša z jabolki

2

SESTAVINE:

* 2 dl prosene kaše

* 2 jajci

* 4 dl mleka

* 2 jabolki

* 1 žlica masla ali margarine

* 2 žlici medu

* cimet

* rum

* ščepec hmalajske soli

* limonina lupinica




OPIS POSTOPKA: V osoljeno vrelo mleko zakuhamo proseno kašo in kuhamo 10-15 minut. Vmes večkrat premešamo. Ko se kaša kuha, stepemo rumenjaka z maslom oz. margarino in medom. Dodamo še cimet, rum in limonino lupino - po okusu, kakor nam je všeč. Jabolki olupimo in naribamo. Beljaka stepemo v trd sneg. Pečico ogrejemo na 180 stopinj, pekač (manjši: npr. srnin hrbet) pa namastimo. V kuhano ohlajeno kašo najprej vmešamo rumenjakovo maso, nato pa še naribani jabolki. Na koncu na rahlo vmešamo še beljakov sneg. Vse skupaj damo v pekač in pečemo 30 minut. Ko je pečeno malo počakamo, da se ohladi, nato pa zvrnemo na pladenj, razrežemo in....uživamo :)



ČAS PRIPRAVE: 50 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Teja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Alja

V receptu uporabimo 2 jajci, ki pa jih med postopkom ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake zmešamo posebej, iz beljakov pa stepemo sneg.

Tamara Ločnikar

Pozdravljeni!
Opazila sem 1 napako, mogoče se motim. V receptu nisem zasledila jajc, v samem postopku pa so.

Želim Vam še naprej tako uspešno delo in tako super recepte!

Lep pozdrav in brez zamere,
Tamara Ločnikar
Top hiti