Pečene breskve z jogurtom, orehi in medom
SESTAVINE:
*1 breskev - izkoščičena in prepolovljena
*1 žlička kokosovega olja
*1 žlička kokosovega sladkorja
*2 žlici jogurta (kokosovega/grškega...)
*cimet
*1 žlica medu
*1 žlica orehov
OPIS POSTOPKA: Pozimi smo pekli jabolka, poleti pa je sezona socnih, sladkih breskev. Tudi te v pecici karamelizirajo in razvijejo slastni medeni okus. Vsako od polovick breskev namazemo z malo kokosovega olja, v vdolbinici od pesk damo kokosov sladkor in izdatno posujemo s cimetom. Pecemo 20 minut na 180 stopinj. Vmes orehe grobo zdrobimo in jih na hitro poprazimo na suhi ponvi, da zlato porumenijo. Peceno breskev oblozimo z jogurtom, pokapamo z medom in cezenj posujemo se prazene orehe. Jed je odlicen zajtrk, malica ali pa sladica- sploh, ce jogurt zamenjamo za kepico sladoleda, se ji ne bodo mogli upreti tudi najzahtevnejši gostje.
ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)