VIDEO: Pečeni krofi z mandljevo moko
Za 6 krofov potrebujemo:
SUHE SESTAVINE:
* 1 lonček pirine bele moke
* 0,5 lončka nerazmaščene mandljeve moke
* 2 žlici 100% kakava v prahu
* 0,5 žličke pecilnega praška
* ščepec soli
MOKRE SESTAVINE:
* jajce
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlici arašidovega ali mandljevega masla
* 0,5 lončka rastlinskega mleka (mandljevo, ovseno, kokosovo, riževo ...)
Okrasitev: bela ali temna čokolada, sesekljani oreščki.
OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine dodamo mokrim sestavinam in dobro premešamo. Pekač za krofe (lahko uporabimo tudi pekač za mafine) namastimo in s pomočjo vrečke maso napolnimo v pekač. Pečemo 11 minut pri 165 °C (ob koncu peke z zobotrebcem preverimo, da so krofi pečeni). Krofe vzamemo iz pečice in jih ohladimo. Ohlajene krofe okrasimo z belo ali temno čokolado in sesekljanimi oreščki. Ponudimo ohlajene, najboljši so naslednji dan.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)