Pecivo iz beljakov
To beljakovinsko pecivo je res enostavno za pripravo.
Načini uživanja:
- Lahko se razreže na koščke in uživa samo.
- Lahko je super ideja za malico ali kot vnos beljakovin po treningu namesto beljakovinskega shake-a ali beljakovinske čokoladice.
- Lahko se dekorira in nastane ena res super sladica. Jaz sem za dekoracijo uporabila smetano, maline in čokoladni preliv (v kokosovem olju stopljena temna čokolada). Gostje so bili navdušeni.
SESTAVINE:
* 6 beljakov
* 120 g kokosovega sladkorja (ali eritritola)
* 100 g pirine bele moke
* 1 žlička vinskega kamna (ali pecilnega praška)
* 50 g mandljeve moke (ali mletih mandljev)
* 50 g mletih lešnikov
* 50 g masla
OPIS POSTOPKA: Beljake ločimo od rumenjakov in beljake zmiksamo v gosti sneg. Na dodamo kokosov sladkor in ponovno stepemo. Na koncu z žlico primešamo pirino moko, vinski kamen, mandljevo moko, mlete lešnike in stopljeno maslo.
Vlijemo v namaščen pekač (jaz sem ga namastila s kokosovim oljem) in pečemo 20 minut na 180 stopinj.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)