Pecivo s temno čokolado in jabolki
Sestavine:
* 100 g pirine polnozrnate moke
* 100 g mandljeve moke
* 100 g kokosove moke (fino mlete)
* 30 g kakava v prahu
* 1 žlica indijskega trpotca (psiliuma)
* pol vrečice pecilnega praška
* 2 žlički sladkorja v prahu
* 150 g masla
* 6 žlic mleka
* naribana jabolka (približno 400 g)
* žlička cimeta
* 80 g nasekljane temne čokolade
* 2 jajci
* 1,5 dl sladke smetane
* 2 žlici kisle smetane
* 2 žlici sladkorja
Po želji: čokoladni preliv (100 g temne čokolade) in mandlji v lističih (za okras)
Sestavin je za pekač velikosti cca. 30 x 20 centimetrov.
Opis postopka: Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija in pekač namastimo z maslom. Za testo zmešamo moke, kakav v prahu, psilium, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo, mleko in ugnetemo testo. S prsti testo enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču. V manjši posodi razžvrkljamo jajci, dodamo še sladko ter kislo smetano, sladkor in dobro premešamo. Naribana jabolka zmešamo s cimetom in jih dobro odcedimo. Dodamo nasekljano temno čokolado. Vse skupaj prelijemo z jajčno zmesjo in premešamo. Nadev nato enakomerno razporedimo po testu. Postavimo v pečico in pečemo približno 40 minut. Če želimo pecivo okrasiti s čokoladnim prelivom, čokolado raztopimo nad vodno kopeljo ter razmažemo po vrhu peciva ter okrasimo z mandljevi lističi. Ko se malce ohladi, lahko ponudimo. Odlično je tako toplo kot hladno.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut priprava + 40 minut peka
RECEPT PRIPRAVIL: Malinček Aleš
Komentarji (0)