Pica Avgi vegi
* 30 dag moke
* 2 dkg suhega kvasa
* 1 žlička soli
* 2 dcl vode
* 2 žlici olivnega olja
* 20 dkg paradižnikove mezge
* 25 dkg naribanega sira
* bučke
* narezan paradižnik na kolobarje
* rukola
* origano
* gobe
* baziliko
* olive
* 2 žlici olivnega olja
Pripomočki:
* kuhinjska tehtnica
* strojček za mešanje
* lopatica za mazanje
* valjar za testo
* pečica
OPIS POSTOPKA:
1. Kvas zmešamo z moko
2. Dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.
3. Naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar, ga namažemo z paradižnikovo mezgo zmešano z baziliko. Nato potresimo nariban sir, dodamo bučke, gobe, origano in olive. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.
4. Pustimo 15 minut, da vzhaja
5. S pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C
6. Na koncu dodamo svežo zelenjavo (paradižnik, rukola,itd)
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Rok (plosca.si)
Komentarji (0)