Pica iz pirine moke
Zdrava pica iz pirine moke, ki bo navdušila tudi najbolj zahtevne ljubitelje italijanske kuhinje.
SESTAVINE:
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 1 žličko ekstra deviškega olivnega olja
* 1 žličko eritritola
* 2 žlički himalajske soli
* 45 g kvasa ali vrečka kvasa v prahu
* 300 ml mlačne vode
NADEV:
* pelati
* oluščena konopljina semena
* češnjev paradižnik
* koruza
* paprika
* light sir ali mocarela
* jajce
* origano
OPIS POSTOPKA: V vodi stopimo kvas in eritritol, ter pustimo 10 minut stati. Nato iz moke, soli, olja, kvasa umesimo testo. To naj bo gladko, brez grudic in kompaktno. Testo naj nato počiva približno eno uro, v tem času pa bo tudi vzhajalo. Testo nato razdelimo na dva dela, da bomo lahko oblikovali dve pici. Polovici z rokami na tanko razvlečemo na dva pekača, nanju naložimo nadev po želji. Če se ne moremo upreti salami, namesto šunke uporabimo puranje ali piščančje prsi (lahko tudi tuno). Pico vstavimo v pečico na 200 stopinj in pecite dokler testo ne bo lepo zapečeno (cca 30 minut).
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja
Mateja rustja
Ja zelim nagradeMartina Renar
Živjo.Danes sem za kosilo po tem receptu spekla pico iz pirine moke.Največ uporabljam pirino moko tudi ,ko pečem kruh,jemo vsi v družini tudi mož in hčere.
Na pico sem dala tudi veliko zelenjave. pica je bila sočna,testo pa zelo mehko.
Čista 5ka.