Pirin kruh
SESTAVINE:
* 0,5 kg pirine bele ali polnozrnate moke
* 0,5l mineralne vode (radenske)
* 1 žlička olivnega olja
* ½ zavitka vinskega kamna
* 1 žlička soli
OPIS POSTOPKA: Pirino moko zmešamo z vinskim kamnom ter dodamo mineralno vodo, olivno olje in sol. Vse sestavine dobro premešamo s kuhalnico. Tekočo zmes, ki nastane vlijemo na pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem. Kruh pečemo 45 min na 180 stopinj Celzija. Dobro je, da je pečica predhodno segreta. Ko je kruh pečen, ga po skorji poškropimo z mlačno vodo in zavijemo v vlažno krpo. S tem mu podaljšamo rahlost.
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Anita Pukšič
Odlicen recept, kruh je izvrsten. Samo malo dlje ga je bilo potrebno peci.Hvala!
Malinca
Primož, priporočamo, da čas peke podaljšate vsaj za nekaj minut. Vsekakor pa kruh med peko opazujte in čas, ter temperaturo pečice prilagajajte po potrebi. Lp.Primož
Zelo dober kruh...imam pa eno vprašanje...za koliko se podaljša čas pečenja če ga delam iz ene kile moke....Lp....OLGA Kisovec
To je meni najhitrejši in najboljši kruh --včasih dodam pest orehov ali semena ali kosmiče --včasih namesto radenske dodam vodo z zmiksanim zeliščem (čemaš--korenje,mlada čebula ,šrinača ohrovt i.t.d.Vedno vas spremljam