Pirin narastek z malinovim prelivom
Super ideja za zajtrk, ki si ga lahko pripravimo tudi zvečer, če nam zjutraj čas ne dopušča. Narastek lahko hranimo v hladilniku do 3 dni , čeprav je tako dober, da ga ponavadi zmanjka kar takoj :)
SESTAVINE za 3 do 4 osebe:
* 150 g pirinega polnozrnatega zdroba
* 0,5 l mleka
* 1 žlica kokosovega olja
* 3 jajca
* 4 žlice kokosovega sladkorja
* 1 žlička 100% vanilije ali vanilijevega ekstrakta
* ščep himalajske soli
* preliv: 200 g svežih ali zamrznjenih malin + 2 žlici kokosovega sladkorja
OPIS POSTOPKA: Mleko zavremo, dodamo ščep soli, žlico kokosovega olja in pirin zdrob. Kuhamo 8 minut. V vmesnem času stepemo rumenjake skupaj z vanilijo in kokosovim sladkorjem. Nato posebej stepemo še beljake v čisti posodi. H kuhanem zdrobu počasi primešamo sprva stepen rumenjak in nato še beljak. Pečemo 30 minut na 175 stopinj.
Malinov preliv: malinam dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja in jih počasi pokuhamo, da nastane omakica.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)