Pirin toast
SESTAVINE:
* 400 g polnozrnate pirine moke Malinca
* 200 ml mleka
* 100 ml vode
* 40 g masla
* 10 g kokosovega olja Malinca
* 7 g suhega kvasa
* 10 g rjavega sladkorja
* 1 žlička himalajske soli Malinca
* 1 žlička konjak glukomanan Malinca (preden kupiš, preberi v malincinem opisu čemu in zakaj je namenjen)
* malo mleka in masla za premaz
OPIS POSTOPKA: Zgneteno testo vzhaja 1,5 ure nato ga razvaljamo, zvijemo in položimo v pekač kjer vzhaja še 1 uro pečico ogrejemo na 200°C, vanjo položimo večji pekač z vodo, da se voda segreje. Toast pred peko premažemo z mlekom pekač s toastom položimo v pekač z vodo in pečemo 30 minut nato zmanjšamo temperaturo na 170°C in pečemo še 10-15 minut. Pečenega premažemo z maslom in položimo na rešetko, ga pokrijemo s krpo in pustimo da se ohladi. Narežemo, popečemo v toasterju in obložimo s poljubnimi dodatki in premazi. Najboljši pa je itak z lešnikovim namazom
ČAS PRIPRAVE: 2 uri 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Cukerpekarca
Komentarji (0)