Pirina pita iz hrušk
SESTAVINE:
* 500 g hrušk
* 250 g pirine bele moke
* 6 žlic eritritola
* 2 žlički pecilnega praška
* 0,5 žličke soli
* 100 g stopljenega kokosovega olja
* 2 veliki jajci
* 3 žlice arašidovega masla (po želji)
OPIS POSTOPKA: Pečico najprej segrejemo na 175 °C. Pekač za pito premažemo z žličko olja. Hruške operemo, obrišemo, olupimo, odstranimo peclje in peščišča ter narežemo na koščke.
V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol ter vse skupaj dobro premešamo. V drugi skledi z ročno metlico zmešamo olje, jajci in eritritol. Tekočo zmes prilijemo suhi in dobro premešamo, da dobimo enotno maso. Na koncu v maso vmešamo še hruške.
Testo zlijemo v pekač in damo peči v ogreto pečico. Pečemo približno 40 minut, dokler pita ne dobi lepe zlato rjave barve.
Pekač vzamemo iz pečice. Pito stresemo iz pekača na rešetko, počakamo 30 minut, da se ohladi, in nato okrasimo z arašidovim maslom.
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar - h3althyland
Malinček Luka
Goran, pekač je premera 24cm. Biskvit lahko namočite s tekočino kompota ali kaj podobnega. 6 žlic eritritola je nekje 80g, vendar svetujem, da ga dodate manj.Goran
hm, biskvit je ratal izredno suh. Kako bi to popravil?Koliko je 6 žlic eritritola v g? Dal sem jih 5, ne zvrhanih, pa je bilo močno presladko.
Goran Jakše
Kolikšen je tole premer pekača?