Pirini marmeladni rogljički za diabetike
SESTAVINE:
* 250 g pirine polnozrnate moke
* 200 g grškega jogurta
* 1 čž kokosovega olja
* ščepec soli
* mlačna voda po potrebi
* marmelada brez sladkorja
* eritritol
* zdrobljeni lešniki
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo pirino moko, sol in olje. Dodamo grški jogurt in z rokami pregnetemo v kompaktno testo. po potrebi dodamo mlačno vodo ali jabolčni kis. Testo pustimo počivati par min, nato ga na pomokani površini razvaljamo. Razvaljano testo narežemo na manjše trikotnike. Premažemo jih z marmelado, na sredini lahko namažemo nekoliko več in nato zavijemo v rogljiček. Rogljičke pred peko okrasimo tako, da jih s peki čopičem premažemo s eritritolom in potresemo z zdrobljenimi lešniki. Pečemo pribl. 30-35 min na 180 °C
ČAS PRIPRAVE: 1h 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)