VIDEO: Pirini njoki s korenčkovo omako
Enostavni pirini njoki s skuto in korenčkovo omako, ki so primerni tudi za malčke.
Hitro pripravljeno in okusno – kulinarični užitek za vso družino.
Spodaj si oglej video, ki sva ga posneli z mlado mamico Tamaro Lesinšek, ustvarjalko kulinaričnega bloga TasTasty, ki so ji izzivi, s katerimi se pri kuhanju srečujejo starši malčkov, dobro poznani.
SESTAVINE za 2 porciji:
Njoki:
*300 g pasirane skute
*140 g pirine bele moke
*1 žlička soli
Omaka:
*300 g korenčka
*2 stroka česna
*1/2 žličke kurkume
*svež drobnjak
*2 jžlici smetane za kuhanje
*kokosovo olje za peko
*sol
*poper
OPIS POSTOPKA:
Korenček olupimo in ga na tanko narežemo na kolobarje. Na kokosovem olju ga prepražimo, da se malo obarva, dodamo olupljen česen, da zadiši. Začinimo s kurkumo, soljo in poprom. Dodamo 2 dl vode in kuhamo do 15 minut oz. tako dolgo, da se korenček zmehča.
Njoke pripravimo tako, da vse sestavine v posodi zmešamo in na pultu z rokami do konca oblikujemo v testo. S pomočjo moke naredimo 2 velika svaljka in ju narežemo v njoke. Kuhamo v vroči vodi nekaj minut, da priplavajo na površje in še malo, nato jih odcedimo in damo na krožnik.
Korenček s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko kremo, dodamo malo vode, če je potrebno. Nato vmešamo še smetano za kuhanje, minuto pokuhamo, vmešamo nasekljan drobnjak in z omako prelijemo njoke. Postrežemo še toplo.
RECEPT PRIPRAVILI: Tamara Lesinšek - Tastasty in Malinca Nastja
Komentarji (0)