Pirini piškotki s koščki temne čokolade
SESTAVINE:
* 120 g temne čokolade
* 70 g kokosov sladkor
* 120 g maslo
* 130 g pirine moke
* 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
* 1/2 čajne žličke sode bikarbone
* 1/8 čajne žličke pecilnega praška
* 1 malo jajce
OPIS POSTOPKA: Maslo in sladkor mešajte z ročnim mešalnikom, dokler ne dobite kremaste mase. Dodajte jajce in vaniljo ter premešajte. Dodajte moko, sodo in pecilni prašek ter mešajte samo toliko časa, da se vse poveže. Dodajte nasekljano čokolado, rahlo premešajte z lopatko in pecite 9 minut v prej ogreti pečici na 180°. Pustite na pekaču še 3 minute, po vrhu po želji dodajte še dodatne koščke temne čokolade in prestavite na rešetko za hlajenje.
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič
Komentarji (1)