Pirini rogljički s čokoladno lešnikovim namazom
SESTAVINE:
* 400 g pirine moke
* 200 g ostre moke
* 10 g suhega kvasa
* 50 g lanenih semen
* 1 jž eritritola
* 70 g masla
* 3 dl mleka
* čokoladno lešnikov namaz
* 1 rumenjak (lahko nadomestiš z maslom/ali pa spustiš)
OPIS POSTOPKA: Pirino in ostro moko presejem, dodam lanena semena, premešam in v sredini naredim jamico. V jamico dodam suh kvas, jedilno žlico eritritola in prilijem toplo mleko. Počakam 5 minut, da se kvas aktivira, dodam maslo in začnem z gnetenjem - vse skupaj dobro pregnetem in testo oblikujem v hlebček, ga pomokam in ga v na toplem pustim vzhajati eno uro. Ko testo podvoji velikost, ga na pomokani površini prepolovim in razvaljam v dva kroga. Krog razrežem na trikotnike in ga na širšem delu nadevam s čokoladno lešnikovim namazom in ga iz zunanjosti kroga zapeljem v notranjost kroga - tako dobim lep rogljiček. Jaz rogljičke premažem z rumenjakom, lahko pa ta korak tudi izpustiš. Rogljičke pečem 15 minut na 180°C (z ventilacijo).
ČAS PRIPRAVE: 1h 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)