Pirini vaflji
SESTAVINE (za 5 vafljev):
* 150 g pirine moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 merica vanilijevih proteinov
* 1 žlica vanilijevega sladkorja ali agavinega sirupa
* ščep soli
* 3 jajca
* 0,5 dl radenske vode
* 2,5 dl mleka ali rastlinskega napitka
* kokosovo olje
OPIS POSTOPKA: V posodo za mešanje damo pirino moko, pecilni prašek, vanilijeve proteine, vanilij sladkor/agavin sirup, sol, jajca, radensko vodo in mleko. Pekač za vaflje segrejemo in s pomočjo čopiča, tanko premažemo s kokosovim oljem. Ko je pekač dobro segret, vanj vlijemo pripravljeno zmes. Pekač zapremo in vafelj pečemo cca 5 minut. Pečen vafelj prestavimo iz pekača na krožnik. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa. Pečene vaflje serviramo na krožnike, dekoriramo jih lahko s temno čokolado, svežim sadjem in agavinim sirupom brez sladkorja.
RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc
Komentarji (4)