Pirino pecivo s kokosom in orehi
Namesto običajne bele moke in belega sladkorja uporabite zdrave sestavine in pecivo bo takoj bolj zdravo. Poskusite tudi ta recept!
SESTAVINE:
* 30 g kokosovega sladkorja
* 2 jajci
* 20 g kokosovega masla/olja
* 100 g zmletih orehov
* 100 g kokosove moke
* bio vanilin sladkor
* 1 dcl mleka
* 200 g pirine bele moke
* pecilni prašek
Za preliv/glazuro:
* temna čokolada (70 %)
* mleko
OPIS POSTOPKA: V veliki posodi z mešalnikom zmešamo najprej jajca, kokosov sladkor in vanilin sladkor. Dodamo stopljeno kokosovo maslo in 1 dcl mleka. Znova malo premešamo, nato pa v skledo vsujemo kokosovo moko in zmlete orehe. Vse skupaj znova premešamo, nazadnje pa dodamo še pirino moko, zmešano s pecilnim praškom. Nastala naj bi kremasta zmes - kot pri biskvitu za torto (sestavine so približne, zato po potrebi dodajte več pirine moke ali mleka). Pecivo pečete v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 15-20 minut.
Za glazuro nad paro stopimo temno čokolado in ji, ko se malo ohladi, dodamo malo mleka, da ostane kremasta. Ohlajeno pecivo premažemo z glazuro iz temne čokolade, nato pa postavimo za 30 minut v hladilnik, da se strdi. Ohlajeno pecivo narežemo na kocke in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer
Olga Kramberger
Prvič spekla pirino pecivo po vašem receptu,uspelo,zelo dobro,pojedli vse