40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Pirino pecivo s kokosom in orehi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirino pecivo s kokosom in orehi

1

Namesto običajne bele moke in belega sladkorja uporabite zdrave sestavine in pecivo bo takoj bolj zdravo. Poskusite tudi ta recept!



SESTAVINE:

* 30 g kokosovega sladkorja

* 2 jajci

* 20 g kokosovega masla/olja

* 100 g zmletih orehov

* 100 g kokosove moke

* bio vanilin sladkor

* 1 dcl mleka

* 200 g pirine bele moke

* pecilni prašek

Za preliv/glazuro:

* temna čokolada (70 %)

* mleko




OPIS POSTOPKA: V veliki posodi z mešalnikom zmešamo najprej jajca, kokosov sladkor in vanilin sladkor. Dodamo stopljeno kokosovo maslo in 1 dcl mleka. Znova malo premešamo, nato pa v skledo vsujemo kokosovo moko in zmlete orehe. Vse skupaj znova premešamo, nazadnje pa dodamo še pirino moko, zmešano s pecilnim praškom. Nastala naj bi kremasta zmes - kot pri biskvitu za torto (sestavine so približne, zato po potrebi dodajte več pirine moke ali mleka). Pecivo pečete v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 15-20 minut.



Za glazuro nad paro stopimo temno čokolado in ji, ko se malo ohladi, dodamo malo mleka, da ostane kremasta. Ohlajeno pecivo premažemo z glazuro iz temne čokolade, nato pa postavimo za 30 minut v hladilnik, da se strdi. Ohlajeno pecivo narežemo na kocke in postrežemo.



ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Olga Kramberger

Prvič spekla pirino pecivo po vašem receptu,uspelo,zelo dobro,pojedli vse
Top hiti