Pisana ričota s piščancem in curryjem
SESTAVINE (za 2 osebi):
* polovica čebule
* pol čajne skodelice trisa 3 žit (pira, ječmen, riž)
* 1,5 čajne skodelice kokošje jušne osnove
* pest pisane zmrznjene zelenjave (grah, korenček, koruza, paprika ...)
* 1-2 čajni žlički curry mešanice začimb
* 150 g – 200 g piščančjega mesa (piščančje prsi ali bedra)
* sol in poper po okusu
* sušen ali svež peteršilj
OPIS POSTOPKA:
1. Čebulo nasekljamo in jo popražimo na žlici olja v ponvi - da se omehča.
2. Piščančje meso narežemo na majhne kocke.
3. Piščančje kocke začinimo s poprom, soljo in polovico mešanice začimb za curry - previdno s količino, saj je mešanica pekoča.
4. Piščančje kocke cca. 10 minut pražimo na podušeni čebuli. Dodamo mešanico 3 žit in še nekoliko popražimo.
5. Prelijemo z jušno osnovo ali vodo.
6. Dodamo zelenjavo in preostanek curry začimbe. Solimo in popramo po okusu, dodamo peteršilj.
7. Kuhamo cca. 20 minut, da tekočina izpari. Če imamo radi bolj kremaste rižote/ričote, lahko pred koncem dodamo kocko topljenega sira ali malo kisle smetane.
8. Ričoto postrežemo skupaj z veliko skledo solate. Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)