40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Piščančja pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančja pita

SESTAVINE: 
Za testo:
* 120 g pirine polnozrnate moke
* sol
* 75 g masla
* 1 rumenjak
* 2–3 žlice mandljevega mleka
Za piščančji nadev:
* 15 g masla (razdeli na dva dela)
* 500 g piščančjih prsi brez kosti
* 200 ml mandljevega mleka
* 300 ml jušne osnove
* 3–4 krompirje
* 2 večja korenčka
* 1/2 čebule
* 1 žlica tapioke ali druge moke za zgostitev
* 100 ml jušne osnove
* 130 g graha
* sol
* poper
* timijan
* 1 jajce za premaz

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo testo, ki bo služilo kot pokrov pite. V večjo skledo presejemo moko, dodamo sol, mandljevo mleko, rumenjak ter ohlajeno maslo. Z rokami vse skupaj dobro pregnetemo in oblikujemo kroglo, ki jo pokrito damo v hladilnik. Za nadev najprej narežemo piščančje prsi ter zelenjavo. V večji ponvi stopimo maslo ter dodamo na kocke narezanega piščanca. Pražimo ga približno 5 min. Ravno toliko, da ni več krvav. Piščanca odstranimo iz ponve ter vanjo vlijemo 200 ml mandljevega mleka ter 300 ml jušne osnove. Dodamo korenček in krompir ter kuhamo 3–4 minute. Korenček in krompir precedimo ter shranimo tekočino. V ponev nato dodamo drug del masla ter prepražimo čebulo ter dodamo piščanca, korenček, krompir, grah in prilijemo mleko z jušno osnovo. V skodelici skupaj razžvrkljamo 100 ml jušne osnove ter žlico moke. Tako pripravljeno gostilo precedimo, da odstranimo grudice in vmešamo v nadev. Začinimo in kuhamo 5– 10 min toliko, da se nadev nekoliko zgosti. Med tem razvaljamo testo, sam sem ga raztegnil z rokami. Testo svetujem, da daste med dva peki papirja. Pripravljen nadev predevamo v ognjevarno posodo (lahko je to ista ponev, v kateri smo pripravili nadev) ter pokrijemo s testom. Z vilicami stisnemo testo ob rob pekača, hkrati pa ga povrhu naluknjamo, da para lahko uhaja iz pite. Pečemo 45–55 min pri 190 stopinjah Celzija.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti