Piškoti z arašidovim maslom
Da je recept kar se da preprost, sem za merjenje uporabila skodelico za čaj.
SESTAVINE:
* 1/2 skodelice arašidovega masla (v primeru alergije lahko izberete tudi mandljevo)
* 3/4 čajne žličke pecilnega praška
* 3 žlice moke (sama sem dala pol bele in pol kokosove)
* 1/3 skodelice sladkorja (kokosov ali eritritol)
* 2 žlici jabolčne kaše
* 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: V posodi najprej združimo suhe sestavine. Če je arašidovo maslo pretrdo za mešanje, ga počasi segrevamo, da postane bolj gladek. K suhim sestavinam dodamo še arašidovo maslo in ostale mokre sestavine in premešamo dokler dobimo testo. Iz testa s pomočjo žlice oblikujemo piškote. Testo postavimo v hladilnik za eno uro. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 8 minut. Po 8 minutah bodo piškotki precej mehki in packasti, zato jih je potrebno ohlajati vsaj 10 minut, predenj jih odstranimo s pladnja, da se arašidovo maslo strdi.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Andreja
Komentarji (0)