VIDEO: Piškoti z lešniki in kokosovim sladkorjem
SESTAVINE:
* 65 g jabolčne čežane
* 45 g sojinega napitka
* 110 g kokosovega olja
* 320 g bele moke
* 115 g kokosovega sladkorja
* ½ čajne žličke soli
* 1 čajna žlička sode bikarbone
* 80 g lešnikov
* 80 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Kokosovo olje stopimo. Vse sestavine razen lešnikov in temne čokolade zmešamo. Nasekljamo čokolado in lešnike in dodamo v maso. Nežno zmešamo. Oblikujemo kroglice za piškote. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem in jih nežno pritisnemo ob pekač. Opcijsko na sredo piškota dodamo čajno žlico Malinca čokoladnega namaza.
Piškoti ne smejo biti premajhni. Ko so pečeni morajo biti še čisto mehki sicer bodo trdi, ko se ohladijo. Pečemo jih 15 minut na v ogreti pečici na 190 stopinjah Celzija ali manj časa, če naredimo manjše piškote. Ko so pečeni jih posujemo z malo soli.
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)