Ovseni piškoti s kokosovim sladkorjem
SESTAVINE:
* 85 g kokosovega olja (sobne temperature)
* 75 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* vanilja v prahu ali ekstrakt
* 120 g pirine moke
* ½ pecilnega praška
* 110 g ovsenih kosmičev
* 1 pest kokosovega čipsa
* 1 pest belih čokoladnih kapljic
OPIS POSTOPKA: Penasto umešamo maslo, kokosov sladkor, jajce in vanilin. Nato dodamo ostale sestavine (razen čokolado). Nazadnje dodamo čokoladne kapljice. Testo razdelimo na dva oz.tri dele, ki jih oblikujemo v valj (»klobaso«), premera 2-3 cm, povaljamo v ovsenih kosmičih in damo za eno uro v hladilnik. Nato narežemo 0,5 cm debele kolobarje, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 175 °C 13 minut. Pa dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 15min + hlajenje + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)