Pistacijev kolač
SESTAVINE za biskvit:
* 120 g ovsene moke
* 60 g tapiokine moke
* 80 g praženih pistacij
* 1 1/2 žličke pecilnega praška
* 1 žlička matche
* 170 g rastlinskega mleka
* 60 g razkoščičenih datljev (okoli 8 datljev)
* 100 g kokosovega olja
* 1 žlica limoninega soka
* 120 g kokosovega jogurta
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 5 kapljic pomarančnega eteričnega olja (po želji)
SESTAVINE kremo:
* 200 g kokosove/ovsene smetane
* 80 g pistacijeve paste
* 40 g medu
* 1 žlička matche
OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 180°C in s peki papirjem obloži pekač v velikosti 20 x 20 cm.
Pistacije za biskvit (80g) drobno zmelji in zmešaj skupaj z ovseno in tapiokino moko, pecilnim praškom in matcho. Kokosovo olje stopi do tekočega in mu dodaj mleko, limonin sok, datlje, vanilijo in eterično olje pomaranče. Vse skupaj dobro zmiksaj v blenderju oz. s paličnim mešalnikom. To dodaj v mešanico mok, dodaj še kokosov jogurt in vse skupaj zmešaj. Vlij v pekač in peci okoli 30 minut oz. dokler nož ali zobotrebec vstavljen v sredino biskvita ne pride ven čist brez mokre mase. Biskvit naj počiva in se ohlaja par ur.
Za kremo uporabi kokosovo oz. tvojo najljubšo smetano (kokosovo lahko kupiš ali jo narediš tako, da za par ur postaviš pločevinko kokosovega mleka v hladilnik in uporabiš strjen del). Pistacijino pasto lahko kupiš ali jo narediš sam tako da pistacije do tekočega zblendaš v močnem mešalniku. To stepaj z ostalimi sestavinami za kremo in jo razmaži čez ohlajen biskvit. Nareži na 9 kosov.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)