Pizza z bučkinim testom
SESTAVINE:
* 2 manjši ali 1 večja bučka
* himalajska sol
* 2 jajci
* nariban sir
* 1 žlica indijskega trpotca / psiliuma
* poljubni nadev (paradižnik, mozzarela, tuna, olive)
OPIS POSTOPKA: Naribamo bučko, posolimo ter jo nekaj časa pustimo, da spusti tekočino. Nato jo dobro ožamemo in dodamo 2 jajci ter nariban sir (sama sem dodala še žlico indijskega trpotca, lahko žlico moke). Premešamo in oblikujemo v testo. Damo v pečico ter pečemo približno 25 min na 200℃. Nato vzamemo iz pečice ter dodamo poljubni nadev (sama sem dodala na drobno narezan paradižnik, origano, tuno, mozzarelo in olive). Damo še za 5 min v pečico.
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Vrhnjak
Maja
Perfektno