Ploščice z indijskimi oreščki in rozinami
SESTAVINE:
* 4-6 žlic medu
* 1 žlica arašidovega masla
* 50 g mletih mandljev
* ščepec himalajske soli
* 150 g grobo nasekljanih indijskih oreščkov
* pest nasekljanih rozin
* 2 žlici mešanih semen
* stopljena čokolada za okras
OPIS POSTOPKA: Skupaj zmešamo med, arašidovo meslo, mlete mandlje in ščepec soli (masa pride zelo gosta). Dodamo še ostale sestavine. Lepljivo zmes damo v pekač in jo poskušamo enakomerno razporediti (najlažje naredimo to tako, da vzamemo kos peki papirja in zvrha potisnemo zmes navzdol). Pečemo na 150 °C cca. 22-24 minut. Ohladimo, narežemo na kocke, okrasimo s stopljeno čokolado in postavimo v hladilink.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)