Poletna domača juha
Poletje je čas, ko je na naših vrtovih veliko bučk in sveže zelenjave. Z malo domišljije si lahko pripravimo enostavne in okusne juhe.
SESTAVINE:
* 1 večja bučka
* 2 korenčka
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici pirinega zdroba
* sol
* poper
* rdeča paprika
* svež peteršilj in bazilika
OPIS POSTOPKA:
1. Očistimo korenček in bučko, narežemo na manjše koščke. Na drobno sesekljamo še peteršilj in baziliko.
2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo narezano zelenjavo in dušimo približno 5minut. Po okusu začinimo s soljo, rdečo papriko in poprom – premešamo.
3. Zelenjavo zalijemo s toplo vodo in zavremo. Juho pustimo rahlo vreti, toliko časa da bo zelenjava kuhana. Nekaj minut pred koncem kuhanja, dodamo še pirin zdrob.
4. Juho odstavimo in jo s paličnim mešalnikom delno spasiramo.
5. Preden juho postrežemo dodamo še sveže začimbe.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)