Poletna jagodna galeta
SESTAVINE:
Testo:
* 1 ½ lončka pirine bele moke
* ½ lončka ajdove moka
* 2 zvrhani žlici kokosove moke
* ¼ žličke soli
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 3 žlice kokosovega olja (mrzlega)
* 1/2 lončka vode (mrzle)
Nadev:
* 3 lončki narezanih svežih jagod
* 2 žlici koruznega škroba
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 2-3 žlice soka limone
OPIS POSTOPKA: Priprave testa se lotimo tako, da najprej v posodi združimo vse suhe sestavine potem pa dodamo mrzlo kokosovo olje in postopoma prilivamo mrzlo vodo (mogoče ne bo potrebno, da dodamo celotno količino) – in zmesimo v enakomerno testo. Testo razvaljamo v krog, ga pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik medtem ko se lotimo priprave nadeva. Vse kar moramo storiti za nadev je, da narežemo sveže jagode in jih zmešamo s kokosovim sladkorjem, sokom limone ter koruznim škrobom.
Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo še na nekoliko tanjše. Nanj postavimo okrogel krožnik in z nožem zarežemo okoli njega, da dobimo testo popolne oblike, preostanek testa pa razvaljamo v tanek krog in ga položimo na sredino osnovnega testa.
Jagodni nadev razporedimo enakomerno po testu, vendar pazimo, da okoli robov pustimo približno 5 cm prostora. Robove prepognemo čez nadev in jih narahlo premažemo s kokosovim oljem. Pečemo na 190 ̊C okoli 25-35 minut. Preden zarežemo v našo dišečo pečeno galeto pustimo, da se še nekoliko ohladi :)
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)