Polnjeni šampinjoni
SESTAVINE (za dve osebi):
* košarica šampinjonov
* pol čebule
* 1 zrno česna
* jajce
* peteršilj
* sol
* poper
* sveža mocarela
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Šampinjone očistimo s čopičem (ne z vodo), odrežemo jim bete. Pripravimo nadev. Čebulo in česen na drobno sesekljamo in prepražimo na olivnem olju v ponvi. Bete šampinjonov narežemo na drobno in popražimo na čebuli in česnu. Dodamo peteršilj, sol in poper na okusu. Odstavimo in primešamo razžvrkljano jajce. Klobuke šampinjonov položimo na peki papir v pekaču za pečico. Nadevamo s popraženim nadevom. Malce lahko "pokapljamo" z olivnim oljem. Na vrh vsakega klobuka damo rezino sveže mocarele. Pečico segrejemo na 200°C. Šampinjone pečemo na srednji rešetki, dokler se sir lepo ne stopi in malce porjavi (15 - 20 minut). Šampinjone hitro postrežemo, saj se zelo radi ohladijo. Zraven sodi skleda solate, jed lahko jemo samostojno ali kot prilogo mesu. Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
Komentarji (0)