Pomarančni browniji
Prava čokoladna poslastica za vse ljubitelje pomaranče, ki ne vsebuje sladkorja. Priprava je precej preprosta, pečeni browniji pa so res sočni in mehki.
SESTAVINE:
* 130 g pirine moke
* 100 ml mleka
* 4 jajca
* 150 g masla
* 250 g temne čokolade
* 200 g eritritola
* ščepec soli
* 50 g kakava brez sladkorja
* 1 čajna žlička pomarančne arome
* pomarančna lupinica ene pomaranče
* 1 pomarančni sladkor
* sok ene pomaranče
OPIS POSTOPKA: Velikost pekača: 25x21cm. Na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. Jajca skupaj z eritritolom in pomarančnim sladkorjem z električnim mešalnikom penasto stepemo. Penasto stepenim jajcem dodamo mleko, kakav v prahu, pirino moko, pomarančno aromo, pomarančno lupinico in ščepec soli. Vse skupaj dobro premešamo in na koncu v maso vmešamo še stopljeno in ohlajeno čokolado. Maso vlijemo v predhodno namaščen pekač in brownije pečemo 20 minut na 200 °C. Čez pečen (mlačen) brownie biskvit enakomerno polijemo sveže stisnjen pomarančni sok ene pomaranče in ga pustimo počivati vsaj 2-3 ure. Ohlajen brownie biskvit narežemo na kocke.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)