Pomladna rižota z redkvicami in šparglji
SESTAVINE:
* 3 šalotke
* 300 g špargljev
* 200 g zamrznjenega graha
* 10 redkvic
* 200 g arborio riža
* 800 ml vode/jušne osnove
* 1-3 jušne žlice miso paste
* himalajska sol
* poper
* česen po okusu
* mikrozelenje
OPIS POSTOPKA: Narežemo in na olivnem olju prepražimo šalotko. Narežemo vso preostalo zelenjavo in prepražimo s šalotko. Začinimo. Za minuto prepražimo riž. Počasi zalivamo z jušno osnovo/vodo, v kateri smo dobro raztopili miso pasto. Kuhamo približno 15-20 minut na nizkem ognju. Postrežemo z mikrozelenjem ali pa pripravimo carpaccio redkvice. Okus miso pase močno vpliva na okus kuhane rižote - izberi miso pasto, ki ti po okusu odgovarja.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)