Pražen krompir
SESTAVINE:
* 500 g krompirja
* 1 žlička soli
* 1 žlica masti
OPIS POSTOPKA: Neolupljen krompir damo kuhat v toplo vodo in dodamo žličko soli. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še cca 30 minut. Odvisno od velikosti krompirja. Ko je krompir kuhan odlijemo vročo vodo in ga ohladimo. Nikoli ne prelivamo z mrzlo vodo, ampak počakamo da se ohladi sam. Lahko ga postavimo na balkon oz. okensko polico, če je zunaj mrzlo, da bo postopek hitrejši.
Ohlajen krompir olupimo in narežemo na kolobarje. Nato segrejemo mast in dodamo narezan krompir. Dobro premešamo, malce pretlačimo (krompir mora sam razpasti, če je dovolj kuhan) in 5 minut pražimo. Po potrebi še solimo. Postrežemo še toplega.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)