VIDEO: Praznična mandljeva rolada
Rolada je ena izmed ekspresno pripravljenih sladic, ki jo odlikujeta odličen okus in krasen izgled. Mandljeva rolada s kislo smetano je tako odlična izbira za peko v prihajajočih praznikih.
SESTAVINE:
* 5 jajc
* 5 žlic kokosovega sladkorja
* 10 žlic mandljeve moke
* dve žlički pecilnega praška
* 400 g kisle smetane
OPIS POSTOPKA:
Loči rumenjak od beljakov in beljake stepi v sneg. Kremasto zmešaj rumenjake in kokosov sladkor. Mandljevi moki primešaj dve žlički pecilnega praška. Zmešaj "mokre" in "suhe" sestavine, a brez beljakov. Nastala bo kremasta masa, ki ji počasi primešaj sneg iz beljakov.
Maso enakomerno porazdeli po pekaču s peki papirjem in peci pribl. 15 min pri 180 °C. Ko se biskvit ohladi, ga premaži s kislo smetano in zvij v rolado. V hladilniku naj počaka vsaj pol ure, da se smetana in biskvit lepo povežeta. Nato rolado postrezi. Pa dober tek.
Komentarji (0)