Praznični ingverjevi piškoti
SESTAVINE:
Testo:
Suhe sestavine:
* 2 skodelici pirine moke
* 1 žlička sode bikarbone
* 2 žlički ingverja v prahu
* 2 žlički cimeta v prahu
* 1/2 žličke klinčkov v prahu
* 1/2 žličke muškatnega oreščka v prahu
* 1/2 žličke vanilije v prahu
* 1/4 žličke himalajske soli
Mokre sestavine:
* 1/2 skodelice masla / margarine (sobne temperature)
* 1 skodelica rjavega sladkorja
* 1/4 skodelice sojinega mleka
* 1/4 skodelice melase
Sladkorna glazura:
* 1 skodelica sladkorja v prahu
* 2 žlici mlačne vode
* sladkorne perlice, pisani bonbončki...
OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse suhe sestavine. Mehko maslo ali margarino skupaj z rjavim sladkorjem zmiksamo z mešalnikom, da nastane povezana zmes. Dodamo sojino mleko ter melaso in ponovno dobro zmešamo. Nato dodamo suhe sestavine ter pregnetemo, da dobimo nelepljivo testo. Zavijemo ga v plastično folijo ter postavimo v hladilnik za 1 uro. Nato testo razvaljamo, s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo poljubne oblike in piškote pečemo 10-15 minut na 200ºC. Ko so pečeni jih previdno preložimo na rešetko in počakamo, da se popolnoma ohladijo. Za glazuro zmešamo sladkor v prahu ter par žlic tople vode, da nastane gladka zmes. Preložimo jo v dekorirno vrečko ter okrasimo piškote. Potresemo jih lahko tudi z mrvicami in bonboni.
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)