VIDEO: Praznični mandljevi piškoti
Okusni mandljevi piškoti so božanskega okusa in se kar topijo v ustih. V zaprti posodi jih lahko hraniš do dva tedna, ampak jih po navadi zmanjka že po nekaj dneh.
SESTAVINE:
* 50 g mandljevega masla
* 100 g kokosovega olja (zmehčano, vendar ne stopljeno)
* 50 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* 100 g pšenične bele moke
* žlička pecilnega praška
* 50 g mandljeve moke
OPIS POSTOPKA: Mandljevo maslo in čvrsto (vendar mehko) kokosovo olje in kokosov sladkor dobro zmešamo z mešalnikom, da se sestavine lepo povežejo. Dodamo še jajce in spet dobro zmešamo. Nato dodamo suhe sestavine – pšenično moko s pecilnim praškom in mandljevo moko. Na hitro zmešamo z mešalnikom in nato ročno ali pa z lopatico zgnetemo v testo.
Testo zavijemo v folijo in za eno uro postavimo v hladilnik.
Na pomokani površini razvaljamo testo in oblikujemo piškotke poljubnih oblik. Piškote pečemo 10 minut pri 180 °C na pekaču, obloženem s peki papirjem. Postrežemo ohlajene.
Celoten postopek si lahko ogledaš v spodnjem videu.
Želim ti čaroben december!
ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)