Praznični šmorn
SESTAVINE:
* 4 jajca
* 10 žlic bele moke (pšenične, pirine...)
* približno 1 dcl mleka
* malo radenske
* ščepec himalajske soli
* različno suho sadje
* kokosovo olje
* posip po želji: kokosov sladkor, kakav, cimet...
OPIS POSTOPKA: Najprej zrežemo suho sadje na majhne koščke. Jaz sem uporabila fige, jabolka, marelice in brusnice. Suho sadje nato namočimo v vodo.
Medtem pripravimo zmes za šmorn, ta mora biti rahlo bolj gosta kot za palačinke. V posodi zmešamo jajca, moko, mleko in radensko. Sama mleko in moko dodajam v maso postopoma, da se ne naredijo grudice. Jaz nato maso še rahlo osolim, če želite pa ji lahko raje dodate sladilo. Za pripravo mase lahko uporabite kar palični mešalnik ;) Maso nato pustimo nekaj par minut da odstoji, nato pa ji kar z žlico primešamo suho sadje, ki smo mu prej odlili vodo. Na ponvi segrejemo kokosovo olje in maso vlijemo v ponev. Pustimo nekaj minut, da masa zakrkne. Ponev lahko tudi pokrijemo s pokrovko, tako bo hitreje. Nato maso razkosamo na poljubne dele, jo premešamo in pečemo še par minut, da dobijo koščki lepo zlato rjavo barvo. Šmorn nato postrežemo s poljubnim posipom, sama obožujem posutega s kakavom. ;)
ČAS PRIPRAVE: 30min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)